Mailstore configureren

Archivering instellen algemeen

Start Mailstore. In het hoofdvenster kunt u, op de plek waar staat 'Voer hier uw naam in', uw eigen naam invullen als u dat wilt, maar dit hoeft niet. Allereerst gaan we het programma vertellen welke e-mails we willen archiveren. Klik op E-mails archiveren.

mailstore instellen

 

U ziet een venster met de titel 'E-mails archiveren'. Daaronder staat een gedeelte 'Profiel maken'. Eronder staat een reeks namen van mailprogramma's (onder 'E-mailclients). Dit zijn alle programma's waar Mailstore mee overweg kan. 

archivering instellen

 

 • Klik op de naam van uw mailprogramma. Er verschijnt een venster.
 • Vul achter 'Identiteit' of 'Profiel' uw e-mailadres in. Klik daarna op Volgende.
 • In het venster dat verschijnt, start u met het instellen van de archiveer-opties.
 • Het kan er anders uitzien want de opties verschillen per mailprogramma.
  Archivering instellen, de optie 'Mappen'
  Wilt u zelf aangeven wat Mailstore dient te archiveren, klik dan bij 'Mappen' op de knop met de drie puntjes.

arciveren

 

In het venster wat daarna verschijnt, geeft u vervolgens aan welke mappen wel, en welke mappen niet gearchiveerd moeten worden. Aangezien het gaat om een back-up van uw berichten is het natuurlijk het handigst gewoon de standaardinstellingen te laten staan. In dat geval wordt namelijk uw gehele correspondentie opgeslagen. Klik vervolgens op OK.

Archivering instellen, de optie 'Filter'

Onder 'Filter' kunt u aangeven of u bepaalde berichten niet wilt archiveren. Voor gangbare archivering hebt u geen filter nodig dus deze optie laten we ongemoeid. Hebt u Windows Live Mail, dan ziet u deze optie niet staan.


Archivering instellen, de optie 'Verwijderen'

Ten slotte geeft u onder 'Verwijderen' aan wat er na archivering dient te gebeuren. Deze optie is alleen beschikbaar wanneer u Microsoft Outlook of Windows Mail hebt.

Wilt u dat de berichten in uw mailprogramma blijven staan of wilt u dat Mailstore ze verwijdert (omdat u ze toch hebt gearchiveerd.) Standaard worden er geen berichten verwijderd. Wilt u dat wel, klik dan op de knop met de drie puntjes. U hebt in het volgende venster vier opties, vink de gewenste aan.

Nooit: de berichten worden niet verwijderd.
Onmiddellijk na archivering: de berichten worden verwijderd direct na het archiveren.
Ten minste ... na archivering: de berichten worden verwijderd zoveel dagen /weken / maanden / jaar na archiveren.
Indien bericht ouder dan: berichten ouder dan zoveel dagen /weken / maanden / jaar worden na archiveren verwijderd.

berichtenverwijderen

Misschien is het lastig in te schatten welke instelling voor u het beste is. Daarom verduidelijken we het met een voorbeeld. U hebt een groot aantal e-mails, daterend van 1 januari 2008 tot en met vandaag. Deze wilt u graag archiveren met Mailstore. Na archivering hoeft u ze niet meer te zien, want u kunt ze immers terugvinden in het archief van Mailstore. Maar uw correspondentie van de afgelopen maand wilt u wel graag behouden. Vink in dat geval de optie indien bericht ouder dan aan en selecteer in het uitklapmenu de optie maanden. Na archivering verwijdert Mailstore alle berichten die ouder zijn dan een maand. Klik daarna op de knop OK.

Voltooien

Nadat u eventuele opties hebt ingesteld onder 'Mappen' en 'Verwijderen' klikt u op Beëindigen .


Archiveren starten

U bent nu in het hoofdmenu. Het mailprogramma van uw keuze staat nu in het onderste vak. Dubbelklik onder 'Profielen' op de naam van uw mailprogramma om het archiveren te starten. U ziet de voortgang in een overzichtsvenster. Het archiveren is na een tijdje klaar. Daar krijgt u een melding van te zien. Klik op Sluiten om die melding te sluiten.

gekozen emailclient

Als u Mailstore een volgende keer start vindt u dit venster terug door te klikken op E-mails archiveren. Vervolgens klikt u weer eenvoudig op de naam van uw mailprogramma in het onderste vak om te archiveren.

Het archief bekijken

Aan de linkerkant in het hoofdvenster van MailStore vindt u een zoekvakje met daarboven de term Persoonlijk archief.

 • Klik op het witte driehoekje ervoor en
 • klik dan op de driehoek voor de naam van uw mailprogramma.
  • U ziet alle mappen die opgeslagen zijn.
 • Klik op een map om de inhoud ervan te zien.
  • U ziet alle opgeslagen e-mails.

  

Bron: Seniorweb

Helpdesk